Guide för arrangörer

Guide för arrangörer. Bild på ett konsertevenemang i Falkenbergs innerstad.

Arrangera evenemang i Falkenberg

Konserter, teaterföreställningar, matcher och utställningar. I Falkenberg anordnas mängder med spännande event. Vill du genomföra ett evenemang i Falkenberg? Kul! Då ska du börja med att läsa informationen här nedan.

Evenemangslotsning

Vid större arrangemang rekommenderar vi att ni tar hjälp av evenemangslotsen som utgör en länk mellan dig och kommunen. Det kan förenkla arbetet för både dig och de som ska senare ska handlägga tillståndsärendet. Vi kan också vara sammankallande till möten där du som arrangör har möjlighet att presentera dina idéer för remitterade myndigheter. Vår ambition är att verka för hållbara återkommande evenemang som skapar positiva upplevelser för besökare. Har du exempelvis frågor kring tillståndsansökan eller är i behov av idéer på lämpliga platser för ditt evenemang? Då är du varmt välkommen att höra av dig till evenemangslots Johan Bengtsson.

Årshjul för evenemang

Plandiscen är ett planeringsverktyg där vi listar alla evenemang som har kommit till vår kännedom. Det rör sig i huvudsak om publika evenemang från stort till smått. Det kan hjälpa dig att planera in aktiviteter så att de inte krockar eller skapar synergier. Det kan också användas av besöksnäringsaktörer för initiera samverkan eller planera sin verksamhet. Tänk på att planeringsverktyget tar sikte på framtiden och det är inte till 100% säkert att allt blir av och saker kan alltid ändras efterhand. Lägg till ditt evenemang via knappen nedan för att komma med i årshjulet. Då kommer det även att synas på falkenberg.se förutsatt att det stämmer in på kriterierna.

Bestämmelser vid evenemang

Enligt ordningslagen behöver du ett polistillstånd för att arrangera ett evenemang på offentlig plats. Som offentlig plats räknas gator, torg, trottoarer, parker, ja nästan alla platser utomhus där alla kan vistas. För evenemang inomhus behöver du i vissa fall tillstånd och i andra fall göra en avgiftsfri anmälan. Läs mer om hur du söker polistillstånd nedan.

Ordningslagen gäller i hela Sverige och de tillstånd som oftast blir aktuella vid genomförandet av evenemang är allmän sammankomst, offentlig tillställning eller begagnade av offentlig plats. Det är inte alltid lätt för en arrangör att avgöra vilka tillstånd man behöver och det är i slutändan polisen som bedömer vilket tillstånd som avses. Är du osäker kan du kontakta polisen och beskriva dina tankar.

Offentlig tillställning
Allmän sammankomst
Offentlig plats
Tillstånd
Tillstånd
Detaljplanerat område
Tillstånd
Anmälan
Icke-detaljplanerat område
Tillstånd
Inget tillstånd eller anmälan
Offentlig tillställning
Offentlig plats - Tillstånd
Detaljplanerat område - Tillstånd
Icke-detaljplanerat område - Tillstånd
Allmän sammankomst
Offentlig plats - Tillstånd
Detaljplanerat område - Anmälan
Icke-detaljplanerat område - Inget tillstånd eller anmälan

Utöver tillståndet från polisen kan du som arrangör behöva andra tillstånd. Vissa av dessa kan utfärdas av kommunen, men det kan också vara tillstånd som utfärdas av andra organisationer. Använd checklistan nedan.

Välj ”övriga” på kommun om du inte hittar Falkenberg under valet kring vilken kommun evenemanget ska äga rum. När du fyllt i formuläret får du en checklista och du kan använda länkarna nedan för att hitta länk till e-tjänst för ansökningar som hanteras av Falkenbergs kommun. Här hittar du de flesta e-tjänster kopplade till kommunen:

Här hittar du e-tjänster kopplade till brandskydd:

Arbeta med hållbarhet vid evenemang

I Falkenberg har vi tagit oss an hållbarhetsarbetet genom Lokal agenda 2030. Vi tror att vi kommer lyckas att nå de 17 målen lokalt i Falkenberg om vi arbetar tillsammans utifrån ett ömsesidigt lärande, vågar testa nytt och ger oss ut på expeditioner kring hur vi kan lösa saker på ett annat sätt för att transformera vårt samhälle, våra livsstilar och våra affärsmodeller.

Den lokala agendan tillhör kommunorganisationen, privatpersoner, föreningar, företag… ja alla i Falkenberg. Här kan du som arrangerar dra ditt strå till stacken och planera ditt evenemang utifrån sociala, ekonomiska och ekologiska aspekter. Bejaka alla de positiva värden som ditt evenemang bidrar med och ta samtidigt ansvar för övrig påverkan på miljö och samhälle.

En introduktion

Oavsett vilken typ av möte, konferens eller evenemang du vill anordna så är detta ett bra ställen att börja.

Planera i god tid

Genom att redan i planeringen fundera på vilka resurser du behöver kan du göra ditt evenemang mer hållbart.

Transport

Transporter står för den största miljöpåverkan vid de flesta evenemang. Välj plats utifrån din målgrupp, fundera kring hur besökare ska ta sig till evenemangsplatsen och kommunicera detta. Till din hjälp kan du använda Hallandstrafiken reseplanerare

Mat & dryck

Mat & dryck är ofta en viktig del i många evenemang. Genom att samarbeta med lokala mataktörer skapas förutsättningar för en minskad klimatpåverkan. Välj lokalproducerat, ekologiskt och erbjud alltid vegetariska alternativ. Falkenberg har mängder av duktiga mataktörer

Planeringsverktyg

Behöver du mer hjälp på traven och kanske har ambition om att skapa ett certifierat hållbart evenemang kan vi rekommendera Greentimes planeringsverktyg

Checklistor

Stockholm och göteborgs stad har båda tagit fram checklistor som kan vara till stöd i ert hållbarhetsarbete.

Biljettförsäljning via
Falkenbergs turistinformation

Destinationsbolaget har lång erfarenhet inom biljettförsäljning och hjälper arrangörer med både upplägg och försäljning. Vi använder oss av Ticketmasters biljettbokningssystem. Kunden kan köpa biljetter via falkenberg.se, via ticketmaster.se eller på Falkenbergs Turistinformation över disk eller via telefon. Köper kunden sin biljett online printar de själva ut sin e-biljett eller laddar ner den i mobilen.

Du som arrangör får löpande statistik till din mail för att följa försäljningen. Destinationsbolaget kommer exponera evenemanget i olika digitala kanaler. Läs mer om hur vi marknadsför evenemangen här. Turistinformationen tar även emot flyers och affisher i 50x70 cm eller A3.

Priser

En serviceavgift tillkommer på varje biljett. Serviceavgiftens storlek baseras på biljettpriset enligt följande tariff. Denna serviceavgift tillfaller Destination Falkenberg och Ticketmaster.

Biljettens grundpris
0 – 99 kr
100 – 199 kr
200 – 299 kr
300 – 399 kr
400 – 499 kr
500 – 599 kr
600 – 699 kr
700 – 799 kr
800 – 899 kr
900 - 999 kr
1000 – 1499 kr
1500 -
Fribiljetter
Serviceavgift (inkl. moms)
10 kr
20 kr
30 kr
40 kr
50 kr
55 kr
60 kr
65 kr
70 kr
80 kr
90 kr
100 kr
10 kr

Fyll i formuläret med uppgifter om ditt arrangemang så lägger vi in det i biljettsystemet inom fem arbetsdagar.

Marknadsföring av evenemang

Destination Falkenberg har i uppdrag att lyfta det samlade evenemangsutbudet i Falkenberg. Vi jobbar på flera sätt för att evenemangen i Falkenberg ska vara välbesökta. Väljer du att lägga upp dina biljetter via turistinformationen kommer vi i samband med det hjälpa dig med att få in ditt evenemang i kalendern och att det blir synligt i våra kanaler. Om du säljer dina biljetter på annat sätt är det väldigt viktigt att du registrerar ditt evenemang här.

Från evenemangskalendern sammanställer vi en lista som är mycket populär att ta med sig från turistinformationen. Den skickas även med de kunder som köper presentkort.

Du kan också välja att ta del av övriga erbjudanden.
Läs mer om hur du kan annonsera med oss och om turistinformationens service:

Lokaler inomhus

Falkenberg stadsteater, sittplatser och scen. Destination Falkenberg.
431 st
Sittplatser plus fyra rullstolsplatser
12,6 x 8,7
Scenens dimensioner mätt i meter

Falkenbergs stadsteater

Falkenbergs stadsteater ligger i centrala Falkenberg och är en perfekta lokalen för framträdande för sittande publik. Teatern tar med platser på parkett och balkong in drygt 400 personer. Utöver salongen finns mindre närliggande lokaler, teaterbar och champagnebar. Den är utrustad med hörslinga och är tillgänglighetsanpassad på entréplan.

Här sätts bland annat den prisade Falkenbergsrevyn upp varje år och mångsidigheten hos lokalen gör att många olika typer av inomhusevenemang går att anordna här: konferens, filmvisning, föreläsningar, dansuppträdande och teater är några exempel.

Numrerade platser, Hörslinga finns, Handikapptoalett finns, hiss upp till balkong saknas.

Teater Storan

Omgivet av en lummig trädgård, i ett gammalt tegelhus ligger Teater Storan. Storan, som det kallas, brukade vara en biograf men används nu för teater.

Lokalen tar in ungefär 111 personer, är utrustad med hörslinga och har sju meter bred scen. Det går anordna evenemang inomhus, såväl som utomhus i trädgården.

Onumrerade platser, Hörslinga finns, Handikapptoalett finns.

109 st
Sittplatser plus en rullstolsplats
7 x 2,2
Scenens dimensioner mätt i meter
Livemusik och mixerbord. Destination Falkenberg.
424 st
Sittande platser vid numrerade/onumrerade
260 st
Dukning (läktare) numrerade/onumrerade
700 st
Vid öppen yta rymmer lokalen upp till 700 st
10 x 8 m
Max scenöppning med 120 cm scenhöjd

Teatern i Falkhallen (Blackbox)

I Falkhallen ligger evenemangsscenen Blackbox. Lokalen är väldigt flexibel tack vare bland annat en anpassningsbar scen. Möjligheten till att anpassa efter behov gör att det finns mängder av möjligheter. Som hyresgäst får du också alltid hjälp av personal med att planera lokalen. Populära tillställningar här är teatrar, dansföreställningar, konserter och föreläsningar.

Hörslinga finns, Handikapptoalett finns.

Falkhallen

Är en evenemangshall för multianvändning. Anläggningen inrymmer förutom teaterscenen Blackboxen en stor idrottshall som kan indelas i en, två eller tre hallar. Falkhallen är lämplig för en rad olika typer av evenemang inom idrott, teater, konserter eller mässor. Idrottshallen har i sin helhet plats för flera tusen personer och här anordnas bland annat årligen Näringslivsdag och Falkenbergs Dryckesfestival.

Falkhallen med utställda stolar. Destination Falkenberg.
700 st
Vid öppen yta ryms det upp til 700 st
424 st
Sittande platser vid numrerade/onumrerade
Krogshow. Destination Falkenberg.
300 st
Kapacitet på ca. 300 beroende på dukning
10 x 8 m
Max scenöppning med 120 cm scenhöjd

Eventhallen i Ullared

Endast några hundra meter från Gekås i Ullared ligger denna eventhall med plats för ca 300 personer, lämplig för middagar med underhållning, mässor, seminarier. Eventhallen ingår i Gekås konferenserbjudande och här arrangeras återkommande krogshower och stand-up kvällar.

Hörslinga finns, Handikapptoalett finns.

Argussalen

Argus är Falkenbergs kunskaps- och kulturcentrum innefattar bland annat stadsbibliotek, turistinformation, kulturskola och café. Argusalen är den största samlingslokalen i Argus och har plats för ca 300 sittande publik. Här arrangeras återkommande föreläsningar och konserter

Numrerade platser, Handikapptoalett finns.

Argushuset. Destination Falkenberg.
261 st
Sittplatser men lokalen får ta in 300 personer.
10 x 8 m
Max scenöppning med 120 cm scenhöjd
Tryckhallen, stolar och bord förberedda för evenemang. Destination Falkenberg.
350 st
Kapacitet på 350 st vid stående evenemang
175 st
Kapacitet på 175 st vid sittande evenemang

Tryckhallen

Är en evenemangslokal som ligger i anslutning till den fantastiska miljön i Hwitans trädgård. Lokalen ingår i Grand Hotels konferenserbjudande och är ca 300 kvm stor. Här anordnas återkommande mindre konsertspelningar. Hallen kan användas till konferenser, utställningar, fester, konserter och liknande.

Onumrerade platser, Handikapptoalett finns.

Arrangera läger

Översiktsbild Falkenberg.

Läger i Falkenberg

I Falkenberg arrangeras flera populära och återkommande läger och cuper som t.ex. minicupen, konståkningsläger, hockeyläger och pingisläger. Här finns idrottsanläggningar som är lämpliga för läger och Falkenberg har en hög boendekapacitet. I samband med lägerverksamhet kan, i mån av tillgänglighet, skolor och idrottshallar erbjudas för logiuthyrning med eller utan måltider från skolkök.

Bokning av läger behöver ske i mycket god tid! Börja med att skicka in en lägerförfrågan.  

Close Cookie Preference Manager
Inställningar för cookies
Genom att klicka på "Acceptera cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med vår marknadsföring. Se vår personuppgiftspolicy.
Endast nödvändiga (alltid aktiv)
Cookies som krävs för att möjliggöra grundläggande webbplatsfunktionalitet.
Made by Flinch 77
Oops! Something went wrong while submitting the form.