28/5/2024

Nytt nationaldagsfirande i Gamla stan

I år flyttar Falkenbergs nationaldagsfirande från Falkhallen till kullerstensgatorna i Gamla stan. Det är Falkenbergs kommun som står som arrangör och efter förra årets enkätundersökning stod det klart att invånarna önskade ett firande utomhus. Arrangemanget är också en del av Falkenbergs kommuns kulturstrategi för att göra kulturarvet mer tillgängligt och synligt för invånarna.

– Denna satsning är också ett led i vår strävan att förverkliga vår centrumutvecklingsvision, där vi ser Gamla stan som en viktig del av stadens attraktivitet och kulturella arv. Vi samarbetar även nära med Destination Falkenberg för att lyfta fram stadens unika platser och evenemang, säger Karolina Petersson, kulturchef i Falkenbergs kommun.

Nationaldagen genomförs i samarbete med destinationsbolaget som står för grafisk form och marknadsföring.

– Falkenberg är en kommun som har en mycket rik kulturhistoria. Gamla stan är en magisk plats som vi hoppas fler ska upptäcka med detta arrangemang, och locka fler besökare inte minst barn och unga, säger Fredrik Janson, VD för Destination Falkenberg.

Den 6 juni kommer alltså Gamla stan att fyllas med liv och rörelse när stadens historiska miljöer öppnas upp för allmänheten. På Gåsatorget kommer det att finnas en musikscen med en mängd spännande uppträdanden. Det blir hantverksmarknad och möjlighet att äta lunch och fika. Både Rian och Hembygdsmuseet erbjuder fri entré under dagen.

Datum & tid: 6 juni kl 10.30-15.00

För fullständig program se falkenberg.se